Stel steelt pinpassen van bejaarden, buit is meer dan tweeduizend euro

17 oktober 2016 om 18:41
nl
Een gebrekkig Engels sprekend stel heeft afgelopen week ongeveer tweeduizend euro buitgemaakt met babbeltrucs. In drie gevallen in Breda en Etten-Leur waren bejaarden het slachtoffer van de man en de vrouw.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Op het Graaf Hendrik III-plein in Breda werd een 74-jarige man aangesproken door de dader. In de verwarring die daardoor ontstond raakte de bejaarde man zijn pas kwijt. Korte tijd daarna werd bij een andere geldautomaat 450 euro opgenomen met de gestolen pas.
StationEen 75-jarige vrouw werd op de Cimbaalhoef in Etten-Leur aangesproken door het echtpaar, dat naar eigen zeggen op zoek was naar het station. De vrouw werd gevraagd om de weg ernaartoe te tekenen. Daarna zag de vrouw dat haar tas openstond en dat haar pinpas was verdwenen. Voordat ze thuis was, was er al duizend euro opgenomen.
In de Brusselstraat in Breda sprak het duo een 75-jarige vrouw aan. Deze vrouw werd eveneens gevraagd om de route naar een bepaalde straat te tekenen. Ook haar pas werd ondertussen uit haar tas gestolen. Het duo pinde 760 euro met de gestolen pas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.