Stage lopen bij De Woenselse Poort? Avans adviseert studenten andere plek te kiezen

17 oktober 2016 om 21:48
nl
Studenten van Avans Hogeschool krijgen het advies om geen stage te lopen bij de forensisch-psychiatrische kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven. Dit vanwege de onrust die is ontstaan na het vernietigende inspectierapport, zo laat een woordvoerder van de hogeschool aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Op dit moment is De Woenselse Poort onvoldoende veilig voor cliënten en medewerkers, en dus ook voor stagiaires. Dit werd duidelijk nadat de Inspectie Justitie en Veiligheid een onderzoek startte na onthullingen van Omroep Brabant.
Al jarenlang is er in de kliniek sprake van drugsgebruik, intimidatie, een doofpotcultuur, gebrek aan toezicht op bewoners en relaties tussen bewoners onderling en ook met medewerkers.
Bekijk onze speciale themapagina over De Woenselse Poort met verhalen van (ex-)cliënten, advocaten en meer
DerdejaarsNormaal gesproken laat Avans Hogeschool, dat vestigingen heeft in Tilburg, Breda en Den Bosch, haar derdejaarsstudenten stage lopen in diverse psychiatrische klinieken, zoals De Woenselse Poort in Eindhoven. Dat kunnen ze nog steeds doen, benadrukt een woordvoerder.
"Het is niet zo dat De Woenselse Poort op onze zwarte lijst staat. We krijgen alleen de indruk dat de kliniek nu geen tijd en energie heeft om onze studenten op een goede manier te begeleiden." Hoe lang dit advies van kracht blijft, is niet duidelijk.
Op dit moment lopen er geen studenten van Avans stage bij de tbs-instelling.
Heeft u ervaringen met De Woenselse Poort die u met Omroep Brabant wilt delen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].[YouTube:https://youtu.be/r4D7pDqQwxM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.