Vermiste kerkuil is gespot, maar vangen lukt nog niet: 'Ze is toch een beetje verwilderd'

17 oktober 2016 om 21:34 • Aangepast 21 november 2020 om 06:51
nl
Ze was er zondagavond zo dichtbij, maar Samantha Verhoeven kon haar tamme kerkuil Silly niet te pakken krijgen. Het dier ontsnapte op 8 oktober tijdens een feestje bij Samantha thuis.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Zondagavond vonden ze Silly, maar daar was de zaak nog niet mee afgedaan. "Haar vangen is geen makkelijke taak", vertelt Samantha. "We dachten dat ze blij zou zijn dat ze ons zag, maar omdat ze al zo lang weg is, is ze verwilderd. Wij zijn niet meer zo belangrijk voor haar."
LEES OOK: Wie heeft Silly gezien? Kerkuil ontsnapt tijdens feestje
Al een paar dagen werd de kerkuil in Loosbroek gespot. "We kregen veel tips en zijn al een paar dagen wezen zoeken. Gisteren hadden we eindelijk succes."

Wachten op privacy instellingen...

VangmissieMaandagavond brengt Samantha nog een vangmissie op de been. Maar er is wel haast bij. "Morgenavond vertrek ik op vakantie", zucht ze. "Dat is wel echt balen natuurlijk. Maar we kunnen onze vakantie niet afzeggen."
Maandagavond werd Silly weer gezien, maar ze hebben haar nog altijd niet te pakken gekregen. De zoektocht gaat in de nacht verder. Familie en vrienden zetten de zoektocht door, mocht de uil dinsdag niet gevangen zijn. ''We loven een beloning uit van honderdvijftig euro voor diegene die de uil bij ons terugbrengt.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.