Thérèse Hiwat doodgestoken in haar flat in Tilburg, verdachte vandaag voor de rechter - Omroep Brabant

Thérèse Hiwat doodgestoken in haar flat in Tilburg, verdachte vandaag voor de rechter

18 oktober 2016 om 11:50
nl
De 20-jarige man die Thérèse Hiwat uit Tilburg zou hebben doodgestoken moet dinsdag verschijnen voor de rechtbank in Breda. Thérèse werd vorig jaar april dood gevonden in haar flat aan de Bartokstraat.
Profielfoto van Verkuijlen Jos
Geschreven door
Verkuijlen Jos

De dood van de 69-jarige vrouw had een grote impact in Tilburg. Honderden mensen liepen mee in een stille tocht voor Thérèse. In de wijk kwam onder andere door dit misdrijf extra politie-controle.
Veel messtekenLange tijd was het onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in de flat. Tijdens een eerdere zitting werd duidelijk dat zij met een groot aantal messteken om het leven is gebracht.
De verdachte, A., woonde in hetzelfde flatgebouw als Hiwat. Volgens justitie heeft hij niet alleen de dood van de vrouw op zijn geweten. December vorig jaar brak hij in bij een ander appartement in hetzelfde complex.
Aanval op Turks echtpaarToen bond hij de bewoners van die flat, een ouder Turks echtpaar, vast in hun slaapkamer. Hij zou de mannelijke bewoner ook hebben aangevallen met een mes. Het slachtoffer werd in zijn rug gestoken en overleefde dit maar net.
A. ontkent dat hij Hiwat heeft doodgestoken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.