'Gedupeerden Merwedebrug ruimhartig compenseren', schrijft provincie aan minister Schultz

18 oktober 2016 om 01:26
nl
De provincie heeft in een brief aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu gevraagd om een ruimhartige compensatie voor het bedrijfsleven en andere gedupeerden van de situatie rond de Merwedebrug. Ook dringt de provincie aan op snelle herstelwerkzaamheden.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De brug op de A27 is voor vracht- en busvervoer in beide richtingen dicht vanwege haarscheurtjes in de draagconstructie. Busvervoerder Arriva is genoodzaakt om kleine pendelbussen in te zetten die wel over de brug mogen rijden. Er worden ook extra bussen ingezet. Dit kost Arriva wekelijks ongeveer 100.000 euro, staat in de brief.
ZIE OOK: Provincie probeert overlast na afsluiting Merwedebrug te beperken
Financiële compensatieGedeputeerde Christophe van der Maat schrijft verder in de brief dat hij er op rekent dat Rijkswaterstaat of het ministerie gehoor geeft aan verzoeken van compensatie voor geleden schade, onder meer voor ondernemers uit de regio. PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom sprak vrijdag soortgelijke woorden.
Van der Maat dringt ook aan op snelle herstelwerkzaamheden. Minister Schultz sprak vorige week haar verwachting uit dat de brug sneller gerepareerd zal zijn dan de verwachte twee maanden.
OverlegOp 3 november komen de omliggende gemeenten, het waterschap, de drie betrokken provincies, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infractructuur en Milieu samen met betrekking tot de verbinding Houten-Hooipolder. De situatie van de Merwedebrug staat in dat overleg hoog op de agenda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.