Onweer, hagel en windstoten: weercode geel voor onstuimig herfstweer

18 oktober 2016 om 18:11 • Aangepast 21 november 2020 om 06:50
nl
Het wordt flink onstuimig herfstweer. KNMI heeft weercode geel afgegeven voor felle buien met veel regen, onweer en hagel die dinsdagmiddag en -avond over het land trekken. Het verkeer moet rekening houden met windstoten tot 75 kilometer per uur.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Een lagedrukgebied boven de Noordzee veroorzaakt het onstuimige herfstweer. Dinsdagochtend is het eerst nog rustig, maar rond de middag komen de eerste buien via het westen het land binnen. Halverwege de middag, net voor de avondspits, trekt een buienzone van west naar oost over het land. Het verkeer kan in sommige delen van Brabant flinke hinder ondervinden van de buien.
Aan het eind van de avond en komende nacht trekt de wind aan naar hard tot stormachtig, met (zeer) zware windstoten in het westen van het land. Ook dan zullen er zware buien vallen met onweer. De KNMI meldt een kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hierbij hinder ondervinden. Mijd daarom open water en open gebieden.

Wachten op privacy instellingen...

Veel regenOok woensdag blijft het herfstachtige weer aanhouden. Mogelijk valt er dinsdag en woensdag lokaal 50 millimeter water. Normaal valt in de hele maand oktober 80 milimeter. Vanaf donderdag wordt het rustiger weer, met af en toe wat zon en enkele buien. Wel wordt het fris, met 9 tot 12 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!