Video

Silly de ontsnapte kerkuil is terecht: 'We hadden de moed eigenlijk al opgegeven'

18 oktober 2016 om 11:56
nl
Kerkuil Silly is weer terecht. De vogel ontsnapte op 8 oktober tijdens een feestje van eigenaresse Samantha Verhoeven in Loosbroek en liet zich sindsdien niet meer vangen. Dinsdagmorgen lukte het alsnog, na een tip.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De uil is tam en werd meerdere keren gespot in de omgeving, maar het lukte Samantha niet het dier te vangen. "We hoopten dat ze blij zou zijn ons te zien, maar doordat ze al zo lang weg was, was ze verwilderd. Wij zijn niet meer zo belangrijk voor haar", zei de eigenaresse eerder.
Dinsdagmorgen kwam er een telefoontje dat iemand de uil had gezien. "Mijn vriend is er meteen naartoe gereden, en hoewel ze eerst wegvloog, heeft hij haar toch kunnen vangen", vertelt Samantha tegen Omroep Brabant. "Ik ben heel blij want we hadden de moed eigenlijk al een beetje opgegeven. Nu is ze toch boven verwachting terug."
Uitgeput en zwakDe vogel is uitgeput en zwak. Waarschijnlijk heeft ze de afgelopen anderhalve week weinig gegeten. Samantha en haar vriend gaan dinsdag met het dier naar de dierenarts om haar te laten onderzoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.