Stenen tegen ruit van bus in Waalre: 'Ook de chauffeur had dit nog nooit meegemaakt'

18 oktober 2016 om 12:25
nl
Ronald de Wit uit Eindhoven is zich maandagavond kapotgeschrokken. Net toen hij in Waalre, halte Bergstraat, op de bus naar Eindhoven wilde stappen, werden er twee stenen tegen een ruit van de bus gegooid. Ronald had niet direct door wat er aan de hand was. “Ik hoorde een klap. En ik dacht dat er iemand viel.”
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Op het moment dat hij instapte in bus 7 van Hermes, stapte er nog een meisje in. En er zat volgens hem al iemand in de bus. “Natuurlijk schrokken we. Maar gelukkig is er niemand gewond geraakt”, vertelt hij. “Ook de chauffeur schrok. Zoiets had hij ook nog nooit meegemaakt.”
Ronald kwam van z’n werk en had zich juist gehaast om de bus van halfelf te halen. Tevergeefs, want door het voorval, kon hij vervolgens een uur wachten op de volgende bus.
Stenengooiers niet gezienDe stenengooiers heeft Ronald niet gezien. En dat geldt ook voor de andere passagiers, want volgens een woordvoerder van vervoerder Hermes is er geen signalement bekend van de dader of daders. Dit geeft ook de politie aan.
Volgens de politie zijn twee stenen tegen de ruit van de achterdeur van de bus gegooid. Die is vernield, maar de stenen zijn niet in de bus terechtgekomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.