Veul Gère ‘speelt graag op eigen fluit’ en hoopt daarmee te scoren met carnaval

TILBURG - Het begint alweer aardig te kriebelen bij de jongens van de Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère. Na succesnummers als ‘De Gròzzie van Mèn Buurvrouw’ en ‘Wa Trèkte Aon?!’ probeert de artiestenformatie uit Kruikenstad dit jaar een hit te scoren met ‘Solo’. Vrijdagavond om halfnegen presenteert Veul Gère hun nieuwste carnavalskraker in Café Brandpunt in Tilburg.

“Het is moeilijk te zeggen of dit onze beste hit is”, vertelt Jan Eijsermans van Veul Gère. Zelf zijn ze er in ieder geval enthousiast over. Wie het liedje hoort, merkt meteen de dubbelzinnige tekst op. Dat is in de loop der jaren ook wel typerend geworden voor Veul Gère. “Onze nieuwste kraker past prima in het rijtje met al onze vorige hits. We hopen dat het publiek dat ook vindt."

Solo
"Dikwijls repeteren, ik speel al sinds m’n elf", is nog maar een tipje van de sluier. “Ons liedje gaat over een muzikant met liefde voor muziek, die graag op zijn eigen fluit speelt, maar dan solo.” Daarmee is de toon gezet. Want als je goed tussen de regels door leest, spreekt de rest vanzelf tot de verbeelding.

Beluister hier de sneak preview van 'Solo' van Veul Gère.


“Het hele jaar door zijn we bezig om zoiets te bedenken”, vertelt Jan. “Elke keer als we wat bedenken, slaan we dat op in onze telefoons en daar rolt dan vanzelf een hit uit.”

Zaterdag gaat de bijbehorende videoclip online.