Over en uit: Frank Kastelein moet nu écht weg uit Fort de Hel - Omroep Brabant

Over en uit: Frank Kastelein moet nu écht weg uit Fort de Hel

18 oktober 2016 om 13:58
nl
Het is nu echt over en uit voor fortwachter Frank Kastelein. Ook het gerechtshof in Den Bosch heeft bepaald dat hij Fort de Hel in Helwijk bij Willemstad moet verlaten. 30 november moet het fort leeg zijn. Daarmee lijkt een einde gekomen aan een lange strijd.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Frank Kastelein ziet de restauratie van Fort de Hel als zijn levenswerk. Toen de gemeente het huurcontract opzegde, bedacht Kastelein allerlei acties om het besluit ongedaan te maken. Ook wandelde hij een lange juridische weg. De rechtbank gaf de gemeente eerder al gelijk. Ook het hof oordeelt nu dat Kastelein weg moet.
ZIE OOK: Russische tank om Fort de Hel maar niet te hoeven verlaten, Frank Kastelein geeft niet op
VerloederingDe stichting van Kastelein heeft volgens het hof meerdere afspraken met de gemeente geschonden. Activiteiten zijn niet op tijd gemeld en vooraf verboden activiteiten zijn toch doorgegaan.
Volgens Kastelein en zijn Stichting Vrienden van Fort de Hel zal ontruiming leiden tot verpaupering en verloedering van Fort de Hel. Het gerechtshof acht die kans niet groot, omdat de gemeente het pand aan iemand anders wil verhuren.
Gemeente is tevredenDe gemeente zegt 'tevreden' te zijn met de uitspraak. "Vooral omdat energie kan worden gestoken in het zoeken naar een nieuwe huurder die het culturele aspect van prachtige fort weet te benutten maar daarbij ook rekening houdt met de omgeving." Kastelein was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. De gemeente gaat zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe huurder.
Volgens de gemeente hebben al enkele partijen aangegeven geïnteresseerd te zijn. "De gemeente streeft er naar om te zorgen dat Fort de Hel bij de start van het nieuwe seizoen weer  kan draaien. Tot die tijd gaat de gemeente er voor zorgen dat het fort toegankelijk blijft voor een kort bezoek en het nuttigen van een kop koffie of thee."
ZIE OOK: Kunstenaar Frank Kastelein moet nu echt weg uit Fort de Hel: 'Het is voorbij'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.