Video

De 'opritspreuken' van Nettie (82) laten voorbijgangers lachen

18 oktober 2016 om 19:34 • Aangepast 21 november 2020 om 06:50
nl
Een grote glimlach, een duimpje omhoog. Nettie van Bakel krijgt thuis aan de Hugo de Grootstraat in Drunen veel leuke reacties van voorbijgangers. Elke ochtend zet ze een krijtbord op haar oprit met daarop een nieuwe, grappige spreuk.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

Volgens Nettie kijken de mensen tegenwoordig vaak zo zorgelijk. "En dan denk ik: ja.. een klein lachje."

Wachten op privacy instellingen...

Een 'goedzo!'-duimEen jaar geleden plaatste ze voor het eerst haar krijtbord op de oprit. "Ik dacht laat ik er eens een buiten zetten en toen nog een.." Toen kwamen de eerste reacties. "Er werd een duim opgestoken van 'goedzo!' en ik heb verschillende kaarten gehad."
Eén kaart is voor Nettie heel bijzonder. "Het is een hele mooie. Er staat in: 'Bedankt voor de leuke spreuken. De wereld wordt zo een stuk leuker'."
Elke avond op zoekVroeger verzamelde Nettie spreuken. "Als ik een spreuk tegenkwam schreef ik hem op, dus ik heb hele lijsten getikt."

Wachten op privacy instellingen...

Elke avond bladert Nettie door haar boeken en aantekeningen, op zoek naar een nieuwe, leuke spreuk. "Ik krijg ook van mensen weleens spreuken. Dat ze zeggen van 'dit is ook een goeie!".
Mensen stoppen speciaalDe buurman van Nettie vindt het een heel leuk initatief van Nettie. "De mensen komen hierlangs, die gaan boodschappen doen ofzo en die stoppen dan speciaal. Da's prachtig."
Af en toe een beetje schunnigSoms zijn de opritspreuken van Nettie een klein beetje schunnig. "Dan denk ik: er komt heel veel jeugd hier langs, maar die snappen dat dan toch nog niet. Dat zijn de kleintjes nog die hier langskomen, van de kleuterschool.
Ook andere voorbijgangers zijn positief. "Je gaat erover nadenken. Van mij mag het best wat groter, dat iedereen het kan lezen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.