Video

‘PSV heeft prima ploeg’, ontzag bij Bayern voor landskampioen uit Eindhoven

18 oktober 2016 om 16:17 • Aangepast 21 november 2020 om 06:49
nl
Er wordt bij Bayern München niet makkelijk gedacht over PSV. Dat bleek dinsdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen van morgenavond in de Champions League. “PSV heeft een prima ploeg. Ze zijn goed georganiseerd. Vooral defensief”, sprak trainer Carlo Ancelotti.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

De Italiaan sprak in steenkolen Duits tijdens de persconferentie. Bij een lastige vraag schakelde hij over naar het Engels. Richting PSV was de oefenmeester dus complimenteus. “Wij kunnen winnen, maar zullen gedoseerd moeten aanvallen.”
ScorenVerdediger Mats Hummels wist weinig over de kampioen van Nederland.  “Daniel Schwaab en Luuk de Jong ken ik”, zei Hummels. Beide spelers hebben een verleden in de Bundesliga. De verdediger wist bijvoorbeeld niet dat PSV dit seizoen moeite heeft met het maken van doelpunten (met name vanaf de strafschopstip). “Laten we hopen dat dat zo blijft”, zei een lachende Hummels.
De verdediger vindt dat Bayern de favoriet is, morgenavond. Maar de Duitsers bakken er de laatste weken weinig van. De laatste drie duels werden niet gewonnen. Zowel de trainer als speler spraken de verwachting uit dat aan die negatieve reeks tegen PSV een einde komt.

Wachten op privacy instellingen...

RobbenBij Bayern München kan oud-speler Arjen Robben de  hele wedstrijd spelen, zo verkondigde  Ancelotti. “Hij is fysiek en conditioneel in orde. Ik ben er zeker van dat hij het team morgen kan helpen. In de laatste wedstrijd heeft hij het ook goed gedaan.” De Nederlandse aanvaller, die een verleden heeft bij PSV, kampte de laatste weken met ribklachten. Maar is daar nu dus vanaf.

Wachten op privacy instellingen...

PSV is dinsdagmiddag aangekomen in München. De ploeg traint avond in het stadion van Bayern. De wedstrijd begint morgenavond om 20.45 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.