Berry van Peer in voetsporen Michael van Gerwen, ‘Dit had ik niet verwacht’

18 oktober 2016 om 19:09 • Aangepast 21 november 2020 om 06:49
nl
Berry van Peer maakte afgelopen weekend indruk. De uit Sprundel afkomstige darter bereikte de finale van PDC Youth World Championship, het jeugd WK. Daarmee weet hij in de voetsporen van Michael van Gerwen te treden, die eerder twee keer in die finale stond. De jongeling, nummer tachtig van de wereld, is tevreden over zijn ontwikkeling. “Niet verwacht er al zo goed voor te staan.”
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

“Dit is wel een soort van doorbraak”, zegt Van Peer, terugkijkend op een mooi weekend. Met het bereiken van de finale heeft hij zich ook geplaatst voor de Grand Slam of Darts. “Dus ik speel sowieso een tv-toernooi volgend jaar. Stiekem sta ik er heel goed voor, dat had ik niet verwacht.”
Van Gerwen: ‘succes’Op Twitter wenst Michael van Gerwen Van Peer succes. De darter uit Gemonde haalde in 2011 en 2012 de finale van het jeugd WK. Die finales waren voor de huidige nummer één van de wereld geen succes. Hij verloor allebei de wedstrijden, van Arron Monk (6-4) en James Hubbard (6-3). Van Gerwen geeft op Twitter aan dat Van Peer het alleen maar beter kan doen. “Ja, grappig”, zegt de sporter, die het bericht voorbij heeft zien komen.
“We hebben eerder nooit over het jeugd WK gesproken. Maar we zitten bij hetzelfde team, dus ik spreek hem regelmatig. Dan vraagt hij hoe het gaat en of ik nog vragen heb.” Hoewel er wat overeenkomsten zijn, ziet Van Peer vooral nog verschillen met Van Gerwen. “Ik ben jong. Hij is ook nog redelijk jong, maar enorm ervaren. En hij is de nummer één van de wereld, dat is heel anders.”  

Wachten op privacy instellingen...

Finale op 27 novemberOp 27 november speelt Van Peer, die eind 2015 de overstap maakte naar de PDC, de finale tegen Corey Cadbey. De Australiër maakte eerder dit jaar veel indruk door Phil Taylor te verslaan. Op de Perth Darts Masters versloeg hij de Brit met maar liefst 6-2. De Brabander maakt zich er niet druk over. “Ik zie iedere wedstrijd als een andere wedstrijd. Sowieso is er ook een andere druk. Voor hem én voor mij, het is toch een finale."

Wachten op privacy instellingen...

Het carrièrepad van Van Gerwen volgen ziet Van Peer wel zitten. "Dat wil iedereen natuurlijk." Voorlopig is hij tevreden met plaats tachtig op de wereldranglijst. "Bovendien heb ik twee kansen om me voor het WK te plaatsen. Eerst komend weekend. Mocht het dan niet lukken, is de finale op 27 november nog een kans. De winnaar plaatst zich ook voor het WK. Dat zou wel helpen om nog verder te stijgen. Maar voor een eerste jaar is dit al boven verwachting."
ZIE OOK: Achttienjarige darter Berry van Peer wil beste van de wereld worden: 'Ik sloop ze allemaal'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.