Misschien maakten deze Brabanders wel de allermooiste natuurfoto's van het land

18 oktober 2016 om 18:05
nl
Vijf Brabantse fotografen maken kans op een prijs in een van de belangrijkste natuurfotowedstrijden van Nederland. Uit 11.000 inzendingen zijn door een jury en WNF-ambassadeur Frans Lanting dertig foto’s geselecteerd.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Vijf van die dertig komen dus uit Brabant. Minke Braat (11) uit Mierlo, Mirte van Grinsven (9), Bart Hendriks (17) uit Vianen en Noëlle Ooijen (10) uit Oosterhout wisten mooie plaatjes te schieten van respectievelijk een beekjuffer, een buizerd, een poolvos en ganzen. Zij maken kans op de WNF-Kids Award (6-11 jaar) of de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar).
'Cadeautje' voor genomineerdeVoor de Frans Lanting Award voor volwassenen is Gerwin Kieboom uit Raamsdonksveer genomineerd. Hij maakte een foto van een samenscholing van een groep spreeuwen. De organisatie laat wel weten dat hij het nemen van die foto moest bekopen met een ‘cadeautje’ van de vogels op zijn auto.
De fotowedstrijd wordt voor de derde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting. Lanting wordt beschouwd als één van de grote natuurfotografen van deze tijd.
Juryvoorzitter Frans Lanting: "Er zijn dit jaar verrassend veel foto’s van vogels ingestuurd. Misschien geen toeval want Nederland is een echt vogelland. We hebben bij de jurering ook gekeken naar het verhaal áchter een foto. De kwaliteit was deze keer weer hoger, er zaten foto’s bij die ik zelf wel had willen maken!"
Vanaf vandaag kan iedereen ook via wnf.nl/stem op een van de nominaties stemmen voor de Publieksprijs. Eind dit jaar worden de winnaars bekend gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.