Video

'Brabantse' verrassing als koploper in eredivisie: 'Nooit kunnen bedenken'

20 oktober 2016 om 19:20 • Aangepast 21 november 2020 om 06:49
nl
Volleybalploeg Activia uit Sint Anthonis ging afgelopen zomer een samenwerking aan met Flamingo's '56. Onder de naam Flynth Flamingo's Activia (FAST) maakt het eerste damesteam als nieuweling direct indruk in de eredivisie. Na drie wedstrijden - tegen de bekerwinnaar en de landskampioen - werden gewonnen. En woensdagavond eindigde de eerste thuiswedstrijd op Brabantse grond ook in een zege. Wat kan er verwacht worden van de sfeer in Sint Anthonis en de verdere prestaties dit seizoen?
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Flamingo's '56 promoveerde afgelopen seizoen naar de eredivisie. Door de samenvoeging met Activia is er dit seizoen volleybal op het hoogste niveau in Sint Anthonis. Thuiswedstrijden worden verdeeld over de Brabantse plaats en Gennep, waar Flamingo's '56 vandaan komt. “Het is even wennen dat we twee thuislocaties hebben”, zegt de uit Beugen afkomstige Joska Fransen. “Hopelijk gaan we daar ook gewoon knallen.”
Veerle van den Heuvel heeft geen problemen met een dubbele speelplaats. “Voor mij is sowieso alles nieuw. En het brengt ook voordelen met zich mee. We hebben meer mogelijkheden om op goede tijden en in een goede zaal te trainen. Voor mij voelt het allebei al als thuis.”

Wachten op privacy instellingen...

Dat Sint-Anthonis net zoals Gennep voelt als thuis bleek woensdag. Zwolle werd met 3-1 opzij gezet door het stuntteam uit Sint-Anthonis.
‘Dit komt niet vanzelf’Eerder maakte de ‘roze ploeg’ ook al indruk tegen regerend landskampioen Sneek en tegen Eurosped, dat zowel de beker als supercup wist te winnen. “Dit hadden we niet gedacht, nee. Dit is wel een verrassing”, zegt Fransen. Van den Heuvel is vooral blij. “Ik had dit nooit kunnen bedenken. We verdienen het wel om het zo goed te doen, we hebben er heel hard voor getraind, dit komt niet vanzelf natuurlijk.”

Wachten op privacy instellingen...

De uit Uden afkomstige Van den Heuvel snapt dat de buitenwacht vol verwondering kijkt naar de koploper van de eredivisie. Waar het gaat eindigen weet ze niet, maar hoe het komt dat het nu zo goed gaat kan ze wel verklaren. “We kunnen vrijuit spelen. Als we de eerste wedstrijden zouden verliezen, dan zou dat prima zijn. Bij winst zou het in de ogen van het publiek geweldig zijn. Dat maakt het makkelijker. Of we vrijuit kunnen blijven spelen is nog niet te zeggen. Hopelijk wel, we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”
AmbitiesOver een paar wedstrijden is Flynth Flamingo’s Activia niet nieuw meer, maar gewoon een eredivisieploeg. Wat dan? De vrouwen zijn duidelijk, ze willen bij de eerste zes ploegen eindigen. “In de winnaarspoule komen, play-offs spelen”, zegt Jansen.
Van den Heuvel: “Het is ambitieus, maar ik denk dat we het zeker aankunnen. Alles is nieuw. Niet alleen het niveau, maar bijvoorbeeld ook de samenwerking met Activia. Maar uiteindelijk gaat het om het sportieve gedeelte. We hebben een aantal speelsters met ervaring in de eredivisie en daarnaast een gevarieerde ploeg. We willen in de kampioenspoule eindigen, wat dat betreft gaan we de goede kant op.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.