Video

München stroomt vol met PSV’ers, 4000 supporters verwacht

18 oktober 2016 om 23:57 • Aangepast 21 november 2020 om 06:48
nl
PSV wordt woensdag door 4000 fans gesteund in München. Daarvan hebben er 3700 een plek in het stadion van de Duitse topclub weten te bemachtigen. “Een schitterend aantal”, zegt Harrie Timmermans van de supportersvereniging van PSV.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

De meeste fans zijn nog niet in de Duitse stad, want die vertrekken pas dinsdagavond om elf uur met de bus vanuit Eindhoven. “Ze rijden de hele nacht door en zijn rond 10 uur in München”, schat Timmermans.

Wachten op privacy instellingen...

In vergelijking: de uitwedstrijd bij Manchester United (vorig seizoen in de Champions League, red.) werd door 3200 mensen vanuit het uitvak bekeken. En de achtste finale tegen Atlético Madrid, ook vorig seizoen, trok 3000 belangstellenden. “München is goed over de weg te bereizen”, zegt Timmermans. “Daarom is de steun nu zo massaal.”
De PSV-supporters verzamelen woensdag in hartje München, op de Marienplatz. Daar zullen ze ongetwijfeld gezamenlijk de nodige biertjes drinken, waarna ze richting het stadion vertrekken. De wedstrijd tussen Bayern München en PSV begint om 20.45 uur.

Wachten op privacy instellingen...

De verslaggevers van Omroep Brabant doen woensdag de hele dag verslag vanuit München. Ze volgen de fans en bezoeken ’s avonds de wedstrijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.