Doodsbange kinderen vluchten schoolgebouw in voor verkleed figuur in Eindhoven - Omroep Brabant

Doodsbange kinderen vluchten schoolgebouw in voor verkleed figuur in Eindhoven

19 oktober 2016 om 10:19
nl
In het Amandelpark in Eindhoven heerste dinsdagmiddag paniek toen een verkleed figuur zonder waarschuwing afstormde op voorbijgangers. Enkele kinderen waren zo bang dat ze wegrenden voor de man of vrouw.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Volgens wijkagent Raymond Vermeer was de grappenmaker gekleed in een geel pak. Hij of zij had een pruik op van grijs krulhaar en droeg een masker.
ZIE OOK: Gewone clowns balen van 'killerclowns': 'We hebben er echt last van'
VuurwerkEven hiervoor was er in de buurt vuurwerk afgestoken, weet het Eindhovens Dagblad. Mogelijk is de vermomde figuur hiervoor verantwoordelijk, maar dat moet politieonderzoek uitwijzen.
De politie is de 'killerclowns' beu die her en der mensen de stuipen op het lijf jagen. “Puberaal en vooral heel sneu'', noemt de politie het fenomeen, dat is overgewaaid uit onder meer de VS en Australië. [Tweet:https://twitter.com/waVaartbroek/status/788390361811001344]
'Loserclowns'In een persbericht klaagt de politie over 'loser-clowns' die aangepakt moeten worden door opvoeders, scholen en vrienden. “We weten niet of iedereen zich dat realiseert, maar als er aangifte wordt gedaan kan de 'grap' uitmonden in een echt politie-onderzoek met alle mogelijke gevolgen van dien.''
Onder meer in Oss en Almere kwam de politie in actie nadat meldingen waren binnengekomen over clowns die met messen rondliepen. Tot arrestaties heeft het nog niet geleid.
ZIE OOK: Politie Oss waarschuwt: 'Gooi adresgegevens killerclown niet op internet'
De killerclown of horrorclown is een bekend type in de populaire cultuur. Op Halloween-feestjes (31 oktober) zijn horrorclowns vaste prik.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.