Klaas Otto had liefje bij defensie dat lekte naar No Surrender

19 oktober 2016 om 10:20
nl
Een medewerkster van defensie zou maandenlang vertrouwelijke onderzoeksinformatie hebben doorgespeeld aan Klaas Otto uit Bergen op Zoom, de voormalige leider van motorclub No Surrender. Ze had een relatie met Otto. Dat meldt De Telegraaf woensdag. De vrouw van 38 jaar is maandag 'ergens in West-Brabant' opgepakt, bevestigt de politie.
Profielfoto van Kamp Karin en Willem-Jan Joachems
Geschreven door
Kamp Karin en Willem-Jan Joachems

De informatie die ze doorspeelde, ging over het politie-onderzoek naar Otto en No Surrender. Volgens Otto mocht hij dicht bij de gepantserde burgerauto's komen waar de leden van het arrestatieteam in rijden. Hij zou ook een selfie hebben gemaakt in een jas van het arrestieteam. Ook zou Klaas Otto een pas doorgespeeld hebben gekregen waarmee hij zich op internationale luchthavens als defensie-medewerker kon legitimeren.  
Volgens de politie wordt de vrouw officieel verdacht van valsheid in geschrifte en schending van haar ambtsgeheim. Ze zit vast en is inmiddels verhoord. Er is ook huiszoeking bij haar gedaan. Donderdag wordt ze voorgeleid en dan beslist de rechter-commissaris of ze langer in de cel moet blijven. Over haar woonplaats worden geen mededelingen gedaan.
Non-actiefDe vrouw werkte op een kazerne in Brabant, waar ook een arrestatieteam van de politie zat. Otto zou het lek zelf hebben opgebiecht aan de politie en aan de krant. De vrouw is op non-actief gezet door Defensie.
De oprichter van motorclub No Surrender zit sinds juli vast op verdenking van afpersing, mishandeling, witwassen, brandstichting en poging tot liquidatie. Vorige week bepaalde de rechtbank dat hij langer vast blijft zitten.
LEES OOK: Rechtszaak tegen Klaas Otto van start. Wie is de oprichter van No Surrender?
De gevangenis houdt Otto in beperking, omdat gevreesd wordt voor een liquidatie op de voormalig voorman van No Surrender. Ook zou het ontsnappingsgevaar bij Otto groot zijn. Zelf spreekt hij dat tegen. "Ik kan nergens heen, want ik ben inmiddels een bekende Nederlander."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.