'Selfie in jas van arrestatieteam', Klaas Otto kon dankzij liefje op legerterrein komen

19 oktober 2016 om 12:05
nl
Het 'legerliefje' van Klaas Otto werkte op een medische afdeling bij defensie. Ze zou de voormalige leider van motorclub No Surrender toegang hebben verschaft tot haar werkplek, op een defensieterrein in Brabant. Op het terrein zit ook het arrestatieteam DSI, de Dienst Speciale Interventies, dat ook wordt ingezet bij terrorisme.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

Een medewerkster van defensie die vertrouwelijke informatie over arrestatieteams doorklikte aan Klaas Otto. De voormalige leider van No Surrender vertelde het zelf aan misdaadjournalist John van den Heuvel: "Dit is pijnlijk en risicovol, voor die mannen. Want het kan niet zo zijn dat als ze in de ochtend op pad gaan, dat de halve motorclub al weet dat ze eraan komen."
Volgens John van de Heuvel is Otto zelf naar de politie gestapt. "Hij heeft dat hele verhaal opgebiecht. Met welk doel is onduidelijk, een raadsel. Hij vertelde me ook nog: we worden steeds afgeschilderd als een criminele bende, maar ook bij de overheid kunnen ze er wat van en hebben ze boter of hun hoofd", dat was een beetje zijn gedachte, zegt Van den Heuvel.
LiefdesrelatieDe defensiemewerkster zou een tijd terug al een relatie hebben gehad met Klaas. Op dit moment zoekt de recherche uit wat er precies is gelekt door de vrouw. Maandag is ze gearresteerd.
Volgens Van den Heuvel zijn er nog veel vragen over haar relatie met Klaas. "Of ze dat deed uit een soort van kille berekening en als mol te fungeren binnen defensie of dat ze oprecht verliefd op hem was, da's de vraag." Doel van het onderzoek zou nu ook zijn om vast te stellen of ze dader of slachtoffer was.
Geheim arrestatieteamDat Klaas Otto op het legerterrein kon komen, brengt defensie volgens John van den Heuvel in verlegenheid: "Het is niet de bedoeling dat daar derden komen, en zeker niet mensen als Klaas Otto. Dat is toch gebeurd." De misdaadjournalist wil niet zeggen waar ze precies werkte in Brabant.
Otto kon zo met haar op het terrein en kon kentekens achterhalen. 'Hij wist waar ze trainden, zou zelfs een selfie hebben gemaakt in een jas van het arrestatieteam. Ze zou ook hebben geregeld dat er een fake-account werd gemaakt, waarmee ze een medisch onderzoek voor hem kon aanvragen. "Klaas zei last te hebben van stress en pijn op de borst."
Nog een lek? Volgens John van den Heuvel maakte Otto ook melding van een sportinstructeur bij defensie die arrestatieteams traint en tegen betaling wel wilde lekken. "Het is al bekend dat motorclubs over uitstekende contacten beschikken. Ze weten vantevoren al over invallen. Er is de politie alles aan gelegen om ieder lek boven water te krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.