Studentenstop aan TU/e omdat er anders te weinig wetenschappers zijn om ze op te leiden

19 oktober 2016 om 13:07
nl
De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat de instroom van studenten voor vier bacheloropleidingen begrenzen. Zo wil de TU/e de verhouding tussen de hoeveelheid studenten en wetenschappelijke staf in balans houden.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De selectie wordt ingevoerd vanaf het collegejaar 2018/2019. Het gaat om de opleidingen Industrial Design, Biomedische Technologie, Technische Bedrijfskunde en Technische Informatica.
De TU/e groeit harder dan gepland. In 2011 had de universiteit 7500 studenten. Toen stelde ze als groeidoel 11.000 studenten in 2020. Dat aantal is nu al bijna gehaald. Daar is de universiteit blij mee, maar er worden nu maatregelen genomen om beheerst door te groeien.
ZIE OOK: 'TU/e denkt aan studentenstop als bezuinigingsmaatregel'
Kleinschalig onderwijs"We willen gehoor geven aan de roep om meer ingenieurs en we gaan tot het uiterste om dat voor elkaar te krijgen. Kleinschalig onderwijs en intensief contact tussen docent en student zijn daar noodzakelijk voor. Bij sommige opleidingen dreigt het aantal studenten per wetenschapper te groot te worden en daarom voeren we bovengrenzen in", licht rector Frank Baaijens toe.
De instroombegrenzing zal alleen worden ingevoerd indien echt nodig en niet eerder dan 2018/2019.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.