'Kappen met die horrorclowns!', Billy (10) en Rafael (11) kunnen er niet om lachen - Omroep Brabant
Video

'Kappen met die horrorclowns!', Billy (10) en Rafael (11) kunnen er niet om lachen

20 oktober 2016 om 09:30
nl
De schrik zit er goed in bij Billy (10) en zijn vriendje Rafael (11). De twee Eindhovense jochies waren dinsdagmiddag aan het voetballen in het Amandelpark in Eindhoven, toen ineens een horrorclown opdook en hen achervolgde. Een dag later doen Billy en Rafael een dringende oproep: "Stop er gewoon mee, want het is niet leuk! Je gaat toch niet achter mensen aanzitten in een raar pak?"
Profielfoto van Elzendoorn Bart | Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Elzendoorn Bart | Marjanka Oerlemans

"Raar en gek. En best wel irritant. Dat vinden de jongens uit Eindhoven van het fenomeen 'killerclown'. Woensdag vertellen ze over hun ervaring met een onguur clownstype. "Er sprong een man uit de bosjes die gilde, zo'n clownslachje."
De verklede figuur gooit vuurwerk naar de jongens en komt achter hen aan. "Hij had een geel-oranje pak aan met een clownsmasker en grijs of wit haar."
[tweet:https://twitter.com/waVaartbroek/status/788390361811001344]
Op de vluchtIn de buurt van het Amandelpark gaan de jongens naar binnen bij een ander vriendje. De clown blijff in de buurt. Als de jongens even later naar huis willen gaan, duikt de clown opnieuw op. Uit angst rennen ze hun school binnen, die vlakbij is. "Eerst hebben ze daar mijn moeder gebeld, want ik durfde niet meer alleen naar huis. En daarna hebben ze de politie gebeld."
ZIE OOK: 'Het is puberaal en vooral heel sneu', politie over 'killerclowns'
De jongens zijn een dag later nog amper van de schrik bekomen. Billy: "Vandaag gingen we weer voetballen. Dan denk je de hele tijd dat je weer wordt achtervolgd." Rafael vult aan: "Ik weet niet of ik 's avonds nog alleen naar training durf te fietsen."
KopieergedragMaandag lieten drie jongetjes in de leeftijd van 8 tot 10 jaar met maskers mensen schrikken in de omgeving van de Woenselsestraat in Eindhoven. De politie spreekt van kopieergedrag.
[tweet:https://twitter.com/wijkagentMenRap/status/788659403465625600]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.