Geen nieuwe rechters in rechtszaak dood Nicole van den Hurk

19 oktober 2016 om 15:06 • Aangepast 21 november 2020 om 06:48
nl
De rechters die zich buigen over de dood van Nicole van den Hurk worden niet vervangen. De wrakingskamer vindt dat de rechters onpartijdig zijn. Het wrakingsverzoek is woensdagmiddag daarom afgewezen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De nabestaanden van Nicole van den Hurk dienden vorige week, op de laatste dag van de driedaagse marathonzitting, een wrakingsverzoek in bij de rechtbank. Het steekt de nabestaanden vooral dat de stiefmoeder en stiefzus geen volledig spreekrecht kregen.

Wachten op privacy instellingen...

Laatdunkend Toen een halfbroer vorige week voor de derde keer geen spreekrecht kreeg en de rechters in zijn ogen laatdunkend reageerden, besloot de familie tot wraking.
Vader Ad van den Hurk is teleurgesteld over het vonnis van de wrakingskamer, al komt de beslissing niet als verrassing, laat hij weten. “Ik ben in ieder geval blij dat ons geluid nu is gehoord. Het is in de media breed uitgemeten dat rechters meer rekening met ons moeten houden. Ik hoop dat ze daar nu ook rekening mee houden.”
De vader van Nicole bevestigde woensdag tegen Omroep Brabant dat hij aangifte heeft gedaan van bedreiging door Jos de G. Hij zou vorige week in de rechtbank een 'dreigend gebaar' hebben gemaakt naar Van den Hurk.
EisDe advocaat van Jos de G., tegen wie 14 jaar celstraf is geëist voor het verkrachten en vermoorden van Nicole van den Hurk, stelde vorige week dat wraking vanuit de familiekant onmogelijk is. "Alleen het OM en de verdediging kunnen zo'n verzoek indienen", liet hij tegenover Omroep Brabant weten.
Knoester was daarom niet verrast dat het wrakingsverzoek is afgewezen. "Dit was onnodig, dat wisten we vooraf al. Een toch al gemankeerd proces heeft alleen maar vertraging opgelopen. Wij vinden dat er alleen maar vrijspraak kan volgen. We vertrouwen in een goede afloop."
Lichaam NicoleNicole verdween 6 oktober 1995 toen ze van haar oma in Eindhoven naar haar bijbaantje in Woensel fietste. Haar lichaam werd op 22 november van dat jaar gevonden in de bossen bij Lierop.
Lees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.