Moest werknemer na val van 6 meter liegen over arbeidsongeval? Baas aangehouden

19 oktober 2016 om 15:22
nl
Een man uit Eindhoven is woensdag aangehouden omdat hij als werkgever mogelijk de toedracht van een arbeidsongeluk heeft willen verdraaien. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid verdenkt de Eindhovenaar ervan dat hij het slachtoffer van het ongeluk heeft willen aanzetten te liegen over de oorzaak van het ongeluk.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Het ongeluk gebeurde in juni in Born in Limburg. Tijdens het verwijderen van asbestplaten van een dak van een pand in die plaats, viel het slachtoffer van ongeveer zes meter hoogte naar beneden op een betonnen vloer.
De man liep daarbij ernstig letsel op. Op dit moment is hij nog herstellende van zijn val, laat de Inspectie weten.
Gebeurt vakerHet ongeluk wordt nog onderzocht door de Inspectie. De mogelijke beïnvloeding door de werkgever kwam in dat onderzoek naar voren. Hierop is de man uit Eindhoven aangehouden.
Het beïnvloeden van slachtoffers van arbeidsongevallen komt volgens de Inspectie de laatste tijd vaker voor. Vermoedelijk willen werkgevers door het verdraaien van de oorzaak van een ongeluk een boete ontlopen.
Uitkering door verzekeringOok hopen ze op deze manier te voorkomen dat een verzekeringsmaatschappij gemaakte zorgkosten niet uitkeert.
Op dit moment loopt volgens de Inspectie voor een soortgelijk geval ook al een strafrechtelijk onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.