Tilburgse student doet het met vintage fietsen: 'Op een oude fiets moet je het leren'
Het begon allemaal toen Bram, met baard dus, een door hem zelf opgeknapte fiets aan zijn vriendin cadeau gaf. Zijn handen bleven daarna jeuken. "Ik dacht, ik wil er zelf eigenlijk ook eentje. Ik ben op Marktplaats en in kringloopwinkels gaan zoeken naar oude racefietsen", legt Bram uit.
Bikes met een verhaalIn zijn Tilburgse studentenkamertje van 25 vierkante meter werkt Mulder aan zijn bikes. Met moeite passen er net vier fietsen in. Bram heeft geen werkbank dus sleutelt hij noodgedwongen aan zijn juweeltjes op zijn bed. De vintage fietsen moeten echter wel vintage blijven, vindt de Tilburgse fietsendokter: "Ik vernieuw alleen de banden. Putjes en krasjes in de lak laat ik zitten. Ik wil er zo min mogelijk aan veranderen want ze zijn al mooi van zichzelf."
Volgens Bram heeft elke fiets een eigen ziel en een eigen verleden: "Dat maakt het zo leuk. Een fiets die ik hier heb is bijvoorbeeld precies hetzelfde type als waarop vroeger de Tour de France werd gereden. Gaaf hè?"
Beetje krap Naast wat halfvolle flessen Jack Daniëls, Schrobbelèr en bier staan een paar flinke dozen met nieuwe velgen en banden. Zijn kamer raakt al aardig vol en daar is zijn vriendin niet altijd blij mee: "Het wordt een beetje krap. Ik ben op zoek naar een grotere ruimte waar ik mijn ding kan doen. Een kleine loods zou perfect zijn."
Bram Mulder heeft genoeg plannen voor de toekomst. Toch blijft de sportmarketing en commerciële economie-student met beide benen stevig op de grond staan: "Ik moet natuurlijk nog wel even afstuderen." Tot nu toe heeft Bram twee fietsen verkocht. Wat hem betreft, worden dat er veel meer. Hij wil dat zijn fietsen voor studenten betaalbaar zijn. Hij vraagt er 250 tot 300 euro voor: "Mijn doel is dat iedereen in Tilburg straks op mijn vrolijke bikes rijdt. Want tja, op een oude fiets moet je het leren hè."