Verdachten zware mishandeling Tommie van der Burg vrijgelaten

19 oktober 2016 om 19:56
nl
De drie verdachten van de zware mishandeling van Tommie van der Burg uit Best zijn vrijgelaten. Dat heeft de raadkamer in Den Bosch woensdag beslist. Van der Burg werd in 2014 mishandeld en een jaar later doodgeschoten bij Hotel Van der Valk in Eindhoven.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De rechtbank geeft geen toelichting op het besluit. Volgens het Openbaar Ministerie blijven de mannen wel verdachten in de zaak. Verder wil het OM nog niet reageren. “We hebben de beslissing van de raadkamer ontvangen, maar moeten deze nog bestuderen”, aldus een woordvoerder.
'Onvoldoende ernstige bezwaren'Jules van Wijk, de advocaat van één van de verdachten, meldt dat het voorarrest is opgeheven vanwege ‘onvoldoende ernstige bezwaren’. Dat ze nog wel verdacht zijn, is volgens hem een beslissing van het OM.
ZIE OOK: Onderzoek moord Tommie van der Burg leidt naar verdachten zware mishandeling
In het moordonderzoek naar Van der Burg kwam naar voren dat hij een jaar eerder flink was toegetakeld bij een huis in Liempde. Een 64-jarige man uit Best en een 36-jarige man uit Oirschot werden hier op 4 oktober voor aangehouden. Twee dagen later werd de derde verdachte, een 36-jarige man uit Liempde, aangehouden. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de moord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.