PSV-jeugd geeft goede voorbeeld met zege op Bayern München

19 oktober 2016 om 21:48 • Aangepast 21 november 2020 om 06:47
Een paar uur voor PSV het in de Champions League opneemt tegen Bayern München heeft de ploeg van trainer Phillip Cocu een goed voorbeeld gekregen van PSV onder 19. Het jeugdteam won in de UEFA Youth League met 0-2 van de Duitse leeftijdgenoten.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

In het jeugdtoernooi speelt PSV onder 19 tegen dezelfde ploegen als de hoofdmacht in de Champions League. Na een 0-0 gelijkspel tegen Atlético Madrid en een ruime 0-6 zege in en tegen Rostov werd er nu een goed resultaat geboekt tegen Bayern München.
Na een klein half uur kwam PSV op voorsprong door een doelpunt van Dirk Abels. De vleugelverdediger kwam opzetten en bleef oog in oog met de Duitse goalie rustig, de tiener schoof de bal keurig onder de doelman door: 0-1.
Lammers schiet ook raak in EuropaTien minuten na rust verdubbelde Sam Lammers de score. De spits, die afgelopen weekend zijn debuut maakte bij het eerste elftal, scoorde met een mooi schot van net buiten de zestien. De jonge aanvaller is nu Europees trefzeker, in de Jupiler League was hij dit seizoen in tien wedstrijden ook al goed voor negen treffers bij Jong PSV.

In de slotfase werd Timothy Tillman van Bayern München nog van het veld gestuurd. De aanvallende middenvelder kreeg in zowel minuut 88 als minuut 89 een gele kaart, waardoor hij automatisch met rood kon vertrekken.
KoploperDoor de 0-2 zege staat PSV onder 19 na drie wedstrijden op zeven punten, daarmee is het koploper in de groep. Bayern München staat na de nederlaag tweede, met zes punten uit drie duels. Atlético Madrid staat door een 1-3 zege op bezoek bij Rostov derde met vier punten. De Russen hebben nog geen enkel punt gepakt in de UEFA Youth League.