Video

Davy Pröpper: PSV moet vol gaan voor plek in Europa League

20 oktober 2016 om 08:25
nl
Davy Pröpper vindt dat PSV de focus in de Champions League moet verleggen. De Eindhovenaren lijken een plek in de volgende ronde van het miljoenenbal te kunnen vergeten, na de nederlaag in München.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Het werd woensdagavond 4-1 voor Bayern. Het bereiken van de Europa League is volgens Pröpper vanaf nu het doel. “Het thuisduel tegen Rostov wordt heel belangrijk.”
PSV heeft pas één punt na drie wedstrijden in dit Champions League-seizoen. De achterstand op Bayern is na de nederlaag opgelopen tot vijf punten. Het lijkt onmogelijk om dat nog in te lopen. Met het Russische Rostov strijdt PSV nu om de derde plaats in de groep en die geeft recht op een plekje in de Europa League.
FataalPröpper baalde woensdag vooral van het eerste half uur. PSV werd daarin compleet weggespeeld en kwam op een 2-0 achterstand. “We gaven de goals veel te makkelijk weg. Dat mag niet gebeuren. Het wordt ons fataal en dat is zuur.”
De middenvelder had niet echt een verklaring voor de slechte openingsfase. Volgens hem was PSV bijvoorbeeld niet onder de indruk van de omstandigheden in het immense stadion in München. “We kregen pas na een half uur meer controle. Toen konden we af en toe de bal in de ploeg houden. Zelfs op hun helft. Bayern was ook niet in heel goede doen. Maar als je zo slecht aan een wedstrijd begint, valt er niets te halen.”
Over dertien dagen komt Bayern naar Eindhoven en spelen de ploegen weer tegen elkaar in de Champions League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.