Onze man in New York: Thijs Toonen wil jongerenvertegenwoordiger VN worden - Omroep Brabant

Onze man in New York: Thijs Toonen wil jongerenvertegenwoordiger VN worden

20 oktober 2016 om 11:39
nl
Thijs Toonen (20) uit Rosmalen is op campagne. Donderdagochtend gaat hij opnieuw flyeren om iedereen ervan te overtuigen dat hij de nieuwe jongerenvertegenwoordiger moet worden bij de Verenigde Naties. Zijn droom: de Algemene Vergadering van de VN in New York toespreken.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

En wanneer hij maandagavond tijdens de Nacht van de VN wordt gekozen dan komt het echt zover.[youtube:https://youtu.be/dku1GEPXGfM]De kans dat Thijs het wordt, is best groot. Hij maakt samen met Elian Yahye (18) uit Leiden nog kans op de bijzondere functie. Er zijn dus nog maar twee kandidaten over.  
“Je bent als jongerenvertegenwoordiger een schakel tussen jongeren en politici”, legt Thijs uit.
Verbinder met als speerpunt onderwijsMaar waarom moeten we nu allemaal op hem stemmen? “Ik heb als student internationaal recht in Utrecht een passie voor de VN. En onder meer als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland zet ik me in om verschillende jongeren met elkaar te verbinden.”
“Mijn speerpunt is onderwijs. Dit moet wat mij betreft toegankelijk zijn voor iedereen”, legt Thijs uit. “Onderwijs is namelijk het middel om te komen tot een tolerantere samenleving.”
Ideeën verzamelenWanneer Thijs wordt gekozen dan is hij eerst van plan heel Nederland door te reizen om ideeën van leeftijdsgenoten te verzamelen. Met die input gaat hij vervolgens naar New York om daar de Algemene Vergadering van de VN toe te spreken.
Het laatste jaar van zijn studie verdeelt Thijs wanneer hij wordt gekozen over twee jaar. Maar dat heeft hij absoluut over voor deze droombaan.
Steun op stadhuis Den BoschMaar voorlopig is hij nog druk met zijn campagne. Zo bezocht hij woensdag het stadhuis in Den Bosch. Hier kreeg hij de steun van de burgemeester en wethouders.
“Superleuk”, zegt Thijs. “Eigenlijk zou ik alleen even een gesprek hebben met de burgemeester. Maar uiteindelijk heb ik ook alle wethouders ontmoet. Ze hebben hun steun voor me uitgesproken."
[tweet:https://twitter.com/shertogenbosch/status/788781254435082240]
[tweet:https://twitter.com/JosvanSon/status/788646463798644736]Wanneer Thijs het wordt dan is hij niet de eerste Brabander in deze functie. Jilt van Schayik uit Langenboom ging hem bijvoorbeeld voor.
LEES OOK: Jongerenvertegenwoordiger Jilt van Schayik uit Langenboom speecht bij VN New York: ‘Echt heel gaaf'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.