Minder WW-aanvragen in Brabant, meer banen in de bouw

20 oktober 2016 om 12:18
nl
In de eerste drie kwartalen van 2016 zijn er 56.900 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Brabant. Dat zijn er 10.700 minder dan in dezelfde periode vorig jaar, een daling van 16 procent. Vooral in de bouw daalt het aantal WW-uitkeringen fors. Dit blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

Landelijk daalt het aantal nieuwe WW-uitkeringen met 12 procent.
Wet werk en zekerheidToch is het totaal aantal WW-uitkeringen in Brabant op dit moment bijna 2 procent hoger dan een jaar geleden, een verschil van 1000. Dit komt door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Hierdoor moesten meer mensen een baan accepteren tegen een lager loon, die wordt aangevuld vanuit de werkloosheidswet. Deze mensen staan dus nog ingeschreven bij het UWV.
Na moeilijke jaren door de economische crisis zijn er nu positieve berichten vanuit de bouwsector. Sinds begin 2009 is de werkgelegenheid in de bouw bijna onafgebroken gedaald. Maar in het tweede kwartaal van 2016 nam het aantal banen in de bouw niet verder af.
Meer banen in de bouwVolgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was de bouwnijverheid in het tweede kwartaal van 2016 zelfs de sterkst groeiende bedrijfstak. Bouwbedrijven zijn ook positief over hun orderportefeuille en de verwachte werkgelegenheid. Veel bedrijven verwachten de komende maanden meer personeel aan te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.