'Nederlaag PSV geen onwil, maar onvermogen', zegt PSV-watcher Paul Post

20 oktober 2016 om 12:14 • Aangepast 21 november 2020 om 06:46
nl
PSV-trainer Phillip Cocu verwijt zijn spelers dat ze woensdagavond in München zijn tactische opdrachten niet opvolgden. Volgens PSV-watcher Paul Post is dat onzin. "Het was geen onwil, maar onvermogen."
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Bayern won met 4-1 de Champions League-wedstrijd en stond na 21 minuten met 2-0 voor. "Het klasseverschil was in die beginfase veel te groot. Daar was geen tactisch plan tegen opgewassen. Pas toen Der Recordmeister wat gas terugnam, slaagde PSV er bij vlagen wel in om partij te bieden."
Sportieve crisis Door de nederlaag komt er extra druk op de komende wedstrijd in de eredivisie, zaterdagavond thuis tegen Sparta Rotterdam. Post: "Niet alleen door de nederlaag tegen Bayern, maar ook door de wedstrijden in de competitie daarvoor, moet je er als PSV niet aan denken dat er tegen Sparta weer punten worden gemorst. Want dan is er sprake van een sportieve crisis."

Wachten op privacy instellingen...

"Er is op dit moment geen enkele speler die er met kop en schouders bovenuit steekt", zegt Post als verklaring voor de mindere fase. "En spelers als Luuk de Jong en Andres Guardado kunnen in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen nu de ploeg niet op sleeptouw nemen als het wat minder gaat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.