Video

Horrorgebakjes vol maden en bloed: 'Onsmakelijk gezicht maar ze verkopen wel'

20 oktober 2016 om 12:44 • Aangepast 21 november 2020 om 06:46
nl
Gebakjes zien er meestal uit om je vingers bij af te likken. Maar De Bakkers Lamers uit Heesch wijkt daar een keer vanaf. De bakkerij maakte een gebakje dat eruit ziet als een opengesneden wond waar maden uit kruipen. Eet smakelijk?!
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Het idee van de 'horrorgebakjes' kwam van banketbakker Twan van Lent. "Hij kwam deze week ineens met deze gebakjes en vroeg of het iets was voor met Halloween", aldus bakkersvrouw Ilse Lamers. Hoewel de bakkersvrouw de gebakjes er niet heel smakelijk uit vond zien, besloot ze toch om ze in de winkel te leggen.
Ondanks de horrorclowns die nu overal opduiken. "We vinden dat we daar voorzichtig mee moeten zijn dus wilden we geen gebakjes die er uitzien als een horrorclown", vertelt Lamers. "Maar nu komt het samen met Halloween."

Wachten op privacy instellingen...


Vies gezicht, heerlijke vullingLamers is niet de enige die met een vies gezicht naar de gebakjes kijkt", vertelt ze. "Het maakt de tongen los in de zaak." Ondanks de vieze gezichten verkopen de gebakjes wel. "Mensen kopen dan bijvoorbeeld twintig verschillende gebakjes en vragen dan toch of er nog zo'n horrorgebakje bij mag."
Wie de vulling van de gebakjes hoort, gaat misschien wel watertanden. Het gebakje is een marsepeingebakje met cake en een vulling van aardbeien en kersen. Het is overigens niet de eerste keer dat dit marsepeingebakje een speciaal jasje krijgt. Eerder dit jaar werd het gebakje al omgetoverd tot een Pokéball.

Wachten op privacy instellingen...


Vijfhonderd gebakjes De gebakjes zijn nu al te koop in de bakkerij. Met Halloween verwacht Lamers dat de horrorgebakjes flink zullen worden verkocht. "Onze eerste schatting is dat we er die dag vijfhonderd nodig gaan hebben voor onze twee filialen", vertelt ze. "En als ze op zijn, hebben we ze redelijk snel weer bijgemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.