Video

Ben van Bilzen is 70 en al 44 jaar werkzaam bij NAC: 'Een mooi mens'

20 oktober 2016 om 13:39 • Aangepast 21 november 2020 om 06:46
nl
Als hij zijn vorkje in een bescheiden stukje taart zet, kijkt Ben van Bilzen nog beduusd om zich heen. Hij wordt omringd door collega's. Ben is al 44 jaar bij 'zijn' NAC en deze donderdag viert hij zijn zeventigste verjaardag. "Ik vind het fantastisch."
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

In 1972 kwam een jonge Ben binnen als jeugdleider. Later werd hij materiaalman en zeer geliefd bij de spelers. "Nog steeds komen spelers langs die hier niet meer voetballen. Gewoon om even een praatje te maken met Ben. Iedereen krijgt een warm gevoel van hem. Hij is echt een mooi mens", zegt algemeen directeur Justin Goetzee.
BescheidenBen zelf is geen spraakwaterval. Nadat hij de felicitaties in ontvangst heeft genomen, een bak koffie heeft gedronken en taart heeft gegeten, trekt hij zich terug in zijn materiaalhok. "Ik kwam nietsvermoedend binnen. Het is zo bijzonder als je recht in de armen van je collega's loopt en kijk wat ze voor me hebben geregeld. Echt super."

Wachten op privacy instellingen...

Hij doelt op de elftalfoto's van de afgelopen decennia die in de gang hangen. "Ik heb er al vaker naar gevraagd. Het hoort hier in de gang. Nu is het dan eindelijk voor elkaar", zegt Ben terwijl hij met een journalist aan het bedenken is wie die blonde jongen is die op de elftalfoto van 1982 staat.
ZIE OOK: NAC-spelers verrassen Ben op zijn veertigste verjaardag bij de club
PensioenHoewel hij de pensioenleeftijd al heeft overschreden, denkt Ben nog niet aan stoppen. "Het ligt natuurlijk aan mijn gezondheid, maar ik ga nog wel even door. Zolang ik het plezier houd, is dat ook geen probleem."
"Dat een mens zoals Ben, ondanks dat hij met pensioen is, gewoon doorgaat met werken is heel bijzonder", zegt Justin Goetzee, directeur van NAC Breda. "Hij is denk ik één van de laatste clubiconen van het voetbal."
Het verjaardagscadeau van Samen voor NACBen van Bilzen heeft al jaren een wens, hij wil graag dat de spelersgang- en tunnel bij zijj materiaalhok wat meer uitstaling krijgt. Zijn wens is inmiddels ingewilligd. Het kwam de Stichting Samen voor NAC namelijk ter ore en die pakte dat meteen op. Als verjaardagscadeau werden alle muren woensdagavond door vrijwilligers verfraaid met mooie elftalfoto's. Posters met de selecties vanaf het jaar 1972, het jaar dat Ben bij NAC begon.
"Je hoort vaak van spelers dat Ben een soort van vertrouwenspersoon is", zegt Maarten Akkermans, die al een tijdje met de Stichting Samen voor NAC bezig is om het stadion van binnen een facelift te geven. "Ben is altijd bereidt tot een praatje. Het is een hele warme man en hij verdient dit."    
'Het is geweldig'Ben van Bilzen is erg blij met het verjaardagspresentje. Door de gang lopend, kijkt hij tevreden naar de fraaie posters aan de muur. "Een lange wens van mij is in vervulling gegaan. Het is in één woord geweldig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.