'Probleemclub' VV Gestel gevolgd door BNN: 'Ze wilden Sophie Hilbrand op haar bek slaan'

21 oktober 2016 om 02:51
nl
De aanleiding is niet om bepaald trots op te zijn, maar de spelers die vorig seizoen VV Gestel 6 vormden, kwamen donderdagavond op tv. Ze werden gevolgd voor Buitenspel, een nieuwe tv-serie van BNN.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Sophie Hilbrand en Khalid Boulahrouz gingen hiervoor op bezoek bij drie amateurclubs, die door ongeregeldheden een slechte naam in de voetballerij hebben gekregen.
Contact na ongeregeldheden“Er is contact met ons opgenomen nadat de wedstrijd tussen ons eerste elftal en dat van Nuenen uit de hand was gelopen”, vertelt Herman Brugmans, voorzitter van de Eindhovense vereniging.
“Ze wilden een programma maken over ons standaardteam, maar hiermee was al lang niets meer aan de hand geweest. Ik heb ze vervolgens in contact gebracht met ons zesde elftal, dat juist geen beste naam had. Het team is inmiddels opgeheven, omdat sommige spelers naar een andere club zijn vertrokken en anderen niet meer voor het zesde wilden uitkomen. De ploeg werd toen gevormd door spelers, die niet altijd even makkelijk waren.”
'Maken of breken'Hoe dat team en zijn club in Buitenspel worden neergezet, is voor Brugmans de grote vraag. “Er is na de opnamen geen contact meer geweest. We hebben niets teruggezien, dus dat is afwachten. Ik weet het, zo’n uitzending kan je maken of breken, maar ik ga vooralsnog uit van de goedheid van de mens.”
Een andere vereniging, zo weet De Telegraaf te melden, trok later de toestemming om te filmen in. En als je de toelichting van oud-voetballer Boulahrouz in diezelfde krant leest, zou je als voorzitter van een club bijna spijt krijgen dat hij zijn medewerking heeft toegezegd. Behalve VV Gestel worden ook ODB in Den Haag en Ede Victoria geportretteerd, maar in Eindhoven, zo zegt Boulahrouz, waren de opnamen het heftigst.
'Woeste macho's'Volgens de voormalig voetballer van onder meer RKC Waalwijk, Hamburger SV en Feyenoord hebben sommige spelers van andere clubs een kort lontje, maar in Gestel hebben er een paar helemaal geen lont. Ook heeft Boulahrouz het over ‘woeste macho’s’.
Verder zouden ze Sophie Hilbrand ‘het liefst op haar bek hebben geslagen'.
Maar dat is volgens Brugmans, die zelf ook werd geïnterviewd voor de serie, de halve waarheid. “De spelers zouden op een dag bij elkaar komen om gezamenlijk, met een bus van de KNVB, naar een hotel te gaan. Iedereen van ons was op tijd, maar Sophie kwam allerlei afspraken niet na en dat was niet voor het eerst. Toen is gezegd dat ze niet meer welkom was en dat onze spelers wel met Khalid wilden doorgaan”, aldus Gestels voorzitter.
'Positief onder de aandacht'Brugmans blijft erbij dat hij er goed aan heeft gedaan om mee te werken aan Buitenspel: “We grepen deze mogelijkheid graag aan om onze club positief onder de aandacht te brengen.” Of het zo ook uitpakt, moet donderdagavond blijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.