Steeds meer criminaliteit in centrum Eindhoven, extra camera's nodig

20 oktober 2016 om 15:59
nl
Openlijk geweld tussen groepen, berovingen in de nacht, vrouwen die onheus worden bejegend, bedelaars, overmatig gebruik van alcohol en drugs en fietsdiefstallen. Sinds kort is er sprake van een explosieve toename van allerlei vormen van criminaliteit op de Vestdijk in Eindhoven. Volgens de gemeente zitten hier vooral drugsverslaafden, drugsdealers en dak- en thuislozen achter.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Voor burgemeester John Jorritsma zijn deze problemen reden om snel twee extra camera’s op te hangen. Hij hoopt zo de overlast terug te dringen. De ellende is vrijwel dagelijks en duurt van de vroege middaguren tot in de nacht.
Vier camera's te weinigEerder hebben camera's hun nut ter plekke al bewezen, zo werd een jaar geleden nog vastgesteld. Maar volgens Jorritsma is het huidige aantal van vier onvoldoende om het gebied te kunnen controleren. De twee extra camera's zouden er minstens vier maanden moeten blijven hangen.
De politie gaat de beelden live bekijken om snel in actie te kunnen komen en ze is ook van plan gerichte controles te gaan houden.
Situatie verergerd    Een jaar geleden leek het erop dat de rust was weergekeerd, maar in het voorjaar werd een kleine toename van de overlast geconstateerd op het Stationsplein, vlakbij de Vestdijk. Inmiddels is de situatie daar verergerd, maar ook op het 18 Septemberplein en winkelcentrum Piazza.
Afgelopen weekend werd nog een man neergestoken in Piazza. HIj is net als de verdachte, die al snel werd aangehouden, een man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.