Arme kinderen krijgen voortaan gratis ontbijt in Den Bosch

20 oktober 2016 om 17:42
nl
Een groep basisschoolkinderen in Den Bosch krijgt structureel gratis ontbijt van de gemeente. Het gebaar is bedoeld voor kinderen van wie de ouders weinig verdienen en die te vaak met een lege maag naar school gaan. Het project gaat lopen in Hambaken, Gestelse Buurt, De Bartjes en Boschveld, die in Den Bosch bekend staan als achterstandswijken. Het is niet bekend hoeveel geld dit de gemeente gaat kosten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Den Bosch maakt voor de uitvoering gebruik van een deel van de honderd miljoen euro, die het kabinet vrijmaakt voor de bestrijding van armoede onder kinderen. Het Bossche initiatief maakt deel uit van ‘Aanvalsplan Den Bosch Schuldenvrij’.
Vooruitgang door ontbijtBij de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt is het niet bekend of meer gemeenten kinderen gratis ontbijt geven. De Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt laat desgevraagd weten dat in de laatste maanden van het afgelopen schooljaar 35 kinderen op zeven scholen in Den Bosch gratis ontbijt is gegeven. Daarvóór en daarna zijn ze onderzocht op drie gebieden: schoolresultaten, sociale vaardigheden en sportieve prestaties. Liefst 93 procent is er door het project op vooruit gegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.