Efteling krijgt strenger rookbeleid

21 oktober 2016 om 00:53 • Aangepast 21 november 2020 om 06:46
nl
De Efteling gaat binnen afzienbare tijd het rookbeleid aanpassen. Dat laat een woordvoerster weten naar aanleiding van een uitgebreide discussie op de Facebookpagina van de Efteling. Een parkbezoeker stuurde via Facebook een vraag naar de Efteling over waarom er nog gerookt mag worden in het park. Daar verschenen meer dan vierduizend reacties onder.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De Efteling vindt het tijd voor aanscherping van het rookbeleid. Wat het concreet gaat inhouden wil een woordvoerster nog niet kwijt. "Wij vinden aanscherping van het rookbeleid binnen de maatschappelijke ontwikkelingen passen. De discussie speelt natuurlijk al langer en het heeft zeker onze aandacht."
Het gaat veranderenHet park heeft altijd de Nederlandse wet- en regelgeving gevolgd. Zo mag roken in overdekte gedeeltes van de Efteling al langer niet. "Ook niet in overdekte wachtrijen. We zijn nu aan het kijken hoe we verder kunnen met het rookbeleid. Het gaat veranderen."
Volgens de woordvoerster kost verandering ook tijd, omdat er bijvoorbeeld borden met de nieuwe regels geplaatst moeten worden. Veel mensen die op het Facebookbericht reageerden, zullen niet blij zijn met een strenger rookbeleid. Zo zegt iemand: "Belachelijk gewoon. Je loopt toch buiten of zie ik dat verkeerd?" en een ander reageert op de over het roken klagende parkbezoeker: "Jij hebt zeker zeurgas gesnoven. Stel je toch niet aan."

Wachten op privacy instellingen...

De meningen zijn verdeeld. Maar dat rokers in de nabije toekomst minder vrijheid krijgen in de Efteling om een peuk op te steken, lijkt onvermijdbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.