Video

Raveleijn in het klein: Kevin bouwt de Efteling na op zijn keukentafel

20 oktober 2016 om 23:02
nl
Wat doe je als je zó verknocht bent aan de Efteling dat je er geen genoeg van kan krijgen? Dan bouw je het park maar na, zodat je er ook thuis van kan genieten. Dat is wat de 19-jarige Kevin van der Heyden dacht. Honderden uren zagen heeft hij er al opzitten, maar dan heb je ook wat. Baron 1898, Symbolica en Raveleijn schitteren sinds kort bij Kevin thuis.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Normaal zou een 19-jarige knul misschien in de kroeg zitten of buiten op straat hangen. Maar daar wil Kevin niets van weten. "Ik vind dat niks, in de kroeg hangen. Daar hou ik niet van. Ik wil in hout zagen, dat is mijn hobby."
Van foto tot bouwwerkEn dat kun je goed zien als je bij Kevin thuis bent. Zijn hele keukentafel staat vol met bouwwerken. Om die te maken, bezoekt Kevin iedere week het park. "Dan maak ik foto's van alle kanten van de attractie. Als ik dan thuis ben, ga ik aan tafel zitten en maak ik een ontwerp."
Tijdens de schooluren zaagt Kevin alle onderdelen voor de attracties. "Dan zeggen ze: wat kom je nu weer maken jongen. Ze geloven nooit dat het lukt." Zelfs de zonnewijzer van Raveleijn, dat niet groter is dan een pink, heeft hij gezaagd.
'Dit blijft van mij'Inmiddels wordt er al geboden op de werkjes van Kevin. "Iemand op Facebook gaf er vijftig euro voor. Maar never nooit niet dat ik het verkoop. Dit blijft van mij."
De Efteling weet niets van Kevin zijn bouwwerken, zo zegt hij. Maar het is zijn droom om de miniaturen ooit tentoon te stellen in het park. "Ik hoop dat ze ooit bij de attracties zelf komen te staan. Dat ze worden getoond aan het publiek en dat iedereen er van kan genieten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.