Video

Welke straf krijg je voor meerijden op een trein?

21 oktober 2016 om 09:31
nl
De vloggers Willem Vink uit Sambeek en Jimmy van Vonderen die begin juni op het dak van een Veolia-trein sprongen en van Nijmegen naar Molenhoek meereden, hoeven niet langer bang te zijn voor celstraffen en forse schadeclaims.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De treinsurfers komen er vanaf met een alternatieve straf: ze moeten verplicht in gesprek met de machinisten. Dat meldt De Limburger vrijdag.
De twee kregen donderdag hun straf te horen tijdens een gesprek met justitie. Na het gesprek met de machinisten en twee jaar lang geen strafbare feiten plegen, is de zaak voor justitiie afgerond.
ZIE OOK: Treinsurfende vlogger Willem Vink kan vijftien jaar cel krijgen, Veolia doet aangifte
In het gesprek vertellen de machinisten over hun traumatische ervaringen met zogenaamde springers die zelfmoord willen plegen.
Meer impactWoordvoerder Nicky Jansen van Veolia zei vrijdag dat ze blij is dat het OM de zaak zo serieus heeft opgepakt en dat er niet voor een geldboete is gekozen. “Dit heeft meer impact.”
De achttienjarige jongens moeten van het gesprek leren wat de mogelijke gevolgen van hun daden zijn. “Niet alleen de mogelijk levensgevaarlijke gevolgen voor henzelf, maar ook de traumatische gevolgen voor de machinist als het misgegaan zou zijn.”
Veolia hoopt dat die gevolgen nu wel zullen aankomen bij de vloggers. “We hopen dat de mogelijke gevolgen van hun daad nu wel doordringt bij de jongeren. Ze zijn destijds wel geschrokken van alle media-aandacht. Ook van mensen die hun actie niet zo cool vonden.”    ZIE OOK: Treinsurfer Willem Vink met bloemetje door het stof

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.