Koning stuurt brieven van Johan van Laarhoven door naar Ministerie van Justitie

21 oktober 2016 om 11:05
nl
Koning Willem-Alexander heeft de meest recente brief van oud-coffeeshophouder Johan van Laarhoven nog niet ontvangen. In de brief vraagt Van Laarhoven, die in Thailand een celstraf van 103 jaar uitzit, om hulp.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Opmerkelijk is dat de koning de brief naar alle waarschijnlijkheid doorstuurt naar het Ministerie van Veiligheid en Justitie: Het departement dat in de ogen van Van Laarhoven verantwoordelijk is voor de nachtmerrie waarin hij terecht is gekomen.
Dat gebeurde volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dit jaar al twee keer eerder bij brieven die de koning over de zaak ontving.
ZIE OOK: Johan van Laarhoven vraagt koning Willem-Alexander om hulp: 'Bevrijd mij uit deze Thaise hel'
Duizenden brievenJaarlijks ontvangt de koning tussen de 3000 en 5500 brieven van burgers die aandacht vragen voor hun probleem. "In verband met de ministeriele verantwoordelijkheid kan de koning niet persoonlijk inhoudelijk ingaan op dergelijke brieven. Daarom worden deze door het Kabinet van de Koning namens de koning naar het meest betrokken departement doorgeleid voor verdere afhandeling", aldus de RVD.
ZIE OOK: Johan van Laarhoven vreest dat hij sterft in ‘smerige Thaise horrorcel’: ‘Dit is geen leven’
Tilburger Johan van Laarhoven is de oprichter van coffeeshopketen The Grass Company. Hij zit in Thailand een celstraf van 103 jaar uit voor het witwassen van 20 miljoen euro. Justitie in Nederland was zelf bezig met een onderzoek naar Van Laarhoven en deed daarom in 2014 een rechtshulpverzoek aan Thailand. Dit veroorzaakte volgens Van Laarhoven dat Thailand zelf een onderzoek startte en de oud-coffeeshophouder oppakte en vervolgde voor witwassen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.