Provincie houdt ineens 35 miljoen over, glasvezelbedrijf heeft lening niet meer nodig

21 oktober 2016 om 14:07
nl
De provincie blijft zitten met 35 miljoen euro. Dat geld zit in een pot voor de aanleg van snel internet op het platteland. Het bedrijf Mabib dat het geld zou lenen, heeft laten weten daar geen behoefte meer aan te hebben.
Profielfoto van Kraak Arjo
Geschreven door
Kraak Arjo

Eerder dit jaar maakte de provincie bekend dat Mabib glasvezel zou aanleggen bij 35.000 huishoudens en bedrijven in het Brabantse buitengebied. De provincie zou het bedrijf daarvoor 35 miljoen euro lenen. Twee andere bedrijven die ook in aanmerking wilden komen voor een lening vielen toen  buiten de prijzen.
Lage rentestandVolgens Bart Bakker van Mabib is het door de lage rentestand nu aantrekkelijker om gewoon geld bij de bank te lenen. "Daardoor hebben we ook niet meer te maken met allerlei regels over staatssteun van de Europese Unie," aldus Bakker.
Boxtel Volgens Bakker blijft de inzet van Mabib om het hele Brabantse buitengebied van glasvezel te voorzien onveranderd. Het gaat dan om huizen die geen kabel hebben. Eind deze maand begint Mabib in Boxtel met het eerste project.
De provincie gaat nu bekijken wat er met de 35 miljoen gaat gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.