Video

Kleding geïnspireerd door auto's op het dak van de Bijenkorf

21 oktober 2016 om 22:34
nl
Designers van over de hele wereld weten vanaf zaterdag Eindhoven te vinden vanwege de Dutch Design Week. Op verschillende locaties in stad is van alles te zien en beleven. Zo ook in de Bijenkorf. Daar is de expositie van De Modebelofte waarin kleding van aanstormende talenten te zien is.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Adaptive Travelers heet de tentoonstelling. De kledingstukken gaan over hoe we nu en in de toekomst kunnen reizen. De designstukken zijn van twaalf pas afgestuurdeerde internationale mode-ontwerpers.
Bijzondere ontwerpenEen van de bijzondere stukken is het ontwerp van Johannes Offerhaus. Hij won met de 'draaiende rok' de Frans Molenaar Coutureprijs. "Hij is afgestudeerd in London en heeft gekeken naar hoe de automotive industrie zich ontwikkelt", vertelt Niek Pulles, medeverantwoordelijk voor de expositie. "Hij heeft gekeken naar hoe auto's gemaakt worden en daar vormen van gepakt en dat om het lichaam in 3D gescand."
Lees ook: wat je allemaal moet zien op the Dutch Design Week
Dutch Design WeekDe expositie eindigt op het dak van de Bijenkorf met uitzicht op het centrum van de stad. De Dutch Design Week duurt nog tot en met 30 oktober.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.