'Oorlogsmuseum is eindelijk bij de tijd', iedereen kan met gerust hart naar Overloon

21 oktober 2016 om 19:18
nl
Het Oorlogsmuseum Overloon kwam in 2013 nog erg slecht uit de museumtest van het Historisch Nieuwsblad, maar dit jaar klinken er eindelijk positieve geluiden. "De nieuwe tentoonstelling is zowel uiterlijk en inhoudelijk helemaal bij de tijd."
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

In 2013 kreeg het museum een 3,5. Dit vanwege te veel grote lappen tekst en groezelige zwart-witfoto’s in de vaste tentoonstelling over de bezetting. Ook in 2001 was het nieuwsblad niet positief.
'Walhalla voor wapenliefhebbers'Het museum werd toen een ‘walhalla voor wapenliefhebbers’ genoemd. Het museum deed iets met de kritiek en besloot de boel om te gooien. In 2014 opende een nieuw paviljoen over de tankslag in de herfst van 1944 rondom Overloon. Volgens het Historisch Nieuwsblad was dat een 'stapje vooruit'.
LEES OOK: Oorlogsmuseum Overloon wil boodschap aan jeugd beter uitdragen
De lange tekstpanelen en vage foto’s zijn nu verdwenen. "De inrichting is open en rustig", schrijft het blad. "Bij het eigentijdse karakter van de tentoonstelling past ook dat de bezoeker dilemma’s uit de bezettingstijd worden voorgelegd."
Met een gerust hart naar OverloonVolgens het tijdschrift kan iedereen voortaan met een gerust hart naar Overloon. "De expositie is een prettige mix van unieke objecten en interactieve toepassingen. Zij oogt fraai en er is een goede balans tussen informatie en reflectie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.