Francis Kuijk uit Heel Holland Bakt favoriet bij kijkers en bij meesterbakkers

22 oktober 2016 om 17:54 • Aangepast 21 november 2020 om 06:43
nl
Niet alleen onder de kijkers van Heel Holland Bakt is Francis Kuijk uit Kaatsheuvel favoriet. Ook Brabantse meesterbakkers zijn fan van de finaliste. "Ze heeft de technische vaardigheden van een vakman", aldus meesterbakker Adriaan van Heeswijk.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

En Van Heeswijk kan het weten. Zijn bakkerijen in Oost-Brabant wonnen meerdere sterren bij de 'Bakker met ster-verkiezing', de belangrijkste bakkersprijs van Nederland.
Haar mozaïekspekkoek " Die mozaïekspekkoek van haar was grote klasse. Ze liet daarmee zien dat ze meerdere technieken beheerst die ze op één product kan toepassen."
Wat Van Heeswijk ook aan Francis bewondert is haar rust en beheersing. "Het lijkt haar allemaal redelijk makkelijk af te gaan. Ook planningtechnisch lijkt ze alles goed onder controle te hebben. Je moet alles heel helder in je hoofd hebben en heel strak kunnen plannen."
'En dat zonder opleiding'Stephan Kemps werd in maart dit jaar uitgeroepen tot de beste patissier van Nederland. Ook hij kijkt vol bewondering naar Francis. "Het is knap wat ze allemaal kan maken. En dat zonder opleiding."
'Francis natuurlijk!'Simone Tuerlings van Meesterbakker Van Iersel uit Tilburg is duidelijk over wie er volgens haar moet winnen: “Francis natuurlijk! Zij is de gezelligste en maakt de mooiste en lekkerste dingetjes."
Niet alleen Simone is fan. “Haar naam gonst door de bakkerij. Echt heel grappig. Het is een leuke vrouw en het lijkt erop dat de mannelijke bakkers bij ons een zwak voor haar hebben."
PublieksfavorietFrancis lijkt dit jaar de grote favoriet van Heel Holland Bakt. Niet alleen op Facebook, maar ook op Twitter zijn kijkers heel enthousiast. Zondag om tien voor halfnegen wordt de finale van Heel Holland Bakt uitgezonden op NPO1.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.