Gemopper over verplichte buscombi voor NAC naar Jong Ajax: 'Wees blij dat je mag komen'

21 oktober 2016 om 21:22 • Aangepast 21 november 2020 om 06:43
nl
Supporters van NAC die het duel met Jong Ajax willen bezoeken, moeten verplicht per bus naar Amsterdam reizen. Fans van de club uit Breda begrijpen het niet, omdat er bij een duel in de Eredivisie de laatste jaren geen verplichte buscombi was bij duels met Ajax. Volgens politie Amsterdam moeten NAC-supporters niet klagen, ze moeten blij zijn dat ze mogen komen.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Voordat NAC naar de Jupiler League degradeerde, speelde het in Eredivisie ieder jaar voor ongeveer 50.000 supporters in de Amsterdam Arena. De laatste jaren was er dan een autocombi.
Vorig jaar was het ook een autocombi toen een kleine honderd supporters het duel op maandagavond bezochten. Die wedstrijd werd in Almere gespeeld, de in totaal 741 toeschouwers gedroegen zich prima. Toch is er dit jaar geen autocombi, maar een verplichte buscombi voor het duel dat in de Amsterdam Arena gespeeld zal worden. De wedstrijd staat op de agenda voor vrijdag 4 november.
'Wees blij'Supporters van NAC zijn verbaasd en vragen via Twitter om opheldering. Politie Amsterdam wordt door fans getagd in allerlei berichten, dat zorgt voor irritatie.
"Het is ons niet helemaal duidelijk waarom wij telkens worden meegenomen. Mag stoppen van ons." Daarop kwam de opmerking dat het voor NAC-fans niet duidelijk is waarom er een buscombi is naar Jong Ajax. De reactie van de politie: "Is een besluit van de gemeente niet van de politie, wees blij dat je mag komen. Dat is niet iedereen gegund."  

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.