Van de Champions League naar de Jupiler League in twee dagen tijd

22 oktober 2016 om 13:01
nl
Afgelopen woensdag zat hij nog in de dugout van de Allianz Arena. Vrijdagavond stond hij op het kunstgras van de Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Van de Champions League naar de Jupiler League in twee dagen tijd. "Geen probleem", voor PSV-verdediger Jordy de Wijs.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Toegegeven: hij zat dan wel bij de selectie voor de Champions Leaguewedstrijd tegen Bayern München. Toch heeft hij geen minuut gespeeld. De Wijs mocht niet eens warmlopen. Toch blijft het een hele stap terug naar de Herdgang waar hij met Jong PSV FC Eindhoven met 4-1 versloeg in de Jupiler League.
"De Allianz Arena is wel iets anders dan de Herdgang inderdaad, maar dit is ook fantastisch", vindt De Wijs. "Je moet wel even de knop omzetten, maar dat is voor mij geen probleem."
Met Jong PSV won De Wijs vrij gemakkelijk van FC Eindhoven, al was de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. "We hebben het in de tweede helft als team fantastisch gedaan", vond De Wijs na afloop van de wedstrijd. "Er zat wel wat extra druk op, omdat het om een stadsderby ging."
Dicht bij het eersteHet kan nog wel even duren voordat De Wijs een echte kans krijgt in het eerste elftal van PSV. Op dit moment moet hij Hector Moreno, Nicolas Isimat-Mirin en Daniel Swaab nog voor zich dulden, maar De Wijs is er klaar voor. "Waar ik ook speel ik doe altijd mijn best. Ik geef alles. Als ik de kans krijg, zal ik er staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.