Video

Reparatie Merwedebrug begonnen: 'Eind november kan zwaarder verkeer er weer overheen'

22 oktober 2016 om 16:30 • Aangepast 21 november 2020 om 06:43
nl
De reparatie van de Merwedebrug op de A27 bij Sleeuwijk is zaterdagochtend begonnen. Kort geleden werden er haarscheurtjes in de draagbalken van de brug ontdekt. Zwaar verkeer mocht daarna de brug niet meer over en wordt omgeleid. Die maatregel is nog steeds van kracht en zorgt nog altijd voor lange files in beide rijrichtingen op de A27 en omliggende wegen.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Rijkswaterstaat heeft in totaal zesduizend klinknagels geïnspecteerd op scheurtjes en haarscheurtjes. Vervolgens is een steiger gebouwd. Die is nodig voordat ze de platen kunnen vervangen. Een boot van Rijkswaterstaat ligt in het water, onder de Merwedebrug. Naast de boot ligt een heel groot ponton, een drijvend werkplein waar allerlei mensen bezig zijn.

Wachten op privacy instellingen...

"U moet zich voorstellen dat deze brug rust op holle stalen balken van 170 meter lang", vertelt een woordvoerster van Rijkswaterstaat. "Die komen natuurlijk niet zo de fabriek uit. Die bestaan uit onderdelen die aan elkaar vastgemaakt zijn met stalen platen met klinknagels. Nu in een aantal van die platen scheurtjes zijn ontdekt rond de klinknagels betekent dit dat die platen weer verstevigd moeten worden met twee nieuwe metalen platen aan weerszijden."

Wachten op privacy instellingen...

November, decemberRijkswaterstaat verwacht dat het verstevigen van de platen op de brug tot eind december duurt. "Maar we verwachten dat we eind november, begin december het zwaardere verkeer er alweer over kunnen laten gaan. En we hópen dat dit nog sneller kan."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.