Video

Grootste etalage van Eindhoven: lange rij bij kaartverkoop Dutch Design Week

22 oktober 2016 om 14:48 • Aangepast 21 november 2020 om 06:42
nl
Het is weer zover! De Dutch Design Week ging zaterdag van start. Duizenden mensen stromen de stad binnen om te genieten van de grootste etalage van Eindhoven. En het is gelijk lekker druk in de lichtstad.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Bij de kaartverkoop stond om tien uur 's ochtends al een lange rij. In die rij staan vooral vrolijk kijkende mensen met elkaar te babbelen of een plattegrond te bekijken. Populair onder de wachtenden zijn vooral de afstudeerprojecten van de studenten van de Design Academy. "Ik vind het prachtig om het werk van nieuwe talenten te zien", zegt een man die ondertussen op zijn kaart kijkt waar hij die ontwerpen kan vinden.

Wachten op privacy instellingen...

Ook een aantal dames uit Limburg heeft zin in hun weekendje DDW. "Wij komen helemaal uit Limburg en hebben er heel erg veel zin in", zegt één van de dames. Wanneer ze haar polsbandje om krijgt wat haar toegang verschaft tot de exposities juicht ze. "Woehoe! Nu kunnen we beginnen."

Wachten op privacy instellingen...


Veel bezoekers komen met het openbaar vervoer, en voor de allereerste bezoekers die met de trein uit Amsterdam kwamen was het een bijzondere rit. De achterste wagon van de trein was ter gelegenheid van de DDW omgebouwd. Designers van Bureau Belén hadden er drie area's in aangebracht waardoor de reizigers hun toch anders konden beleven. De één was enthousiast en kwam speciaal in de coupé zitten. De ander had er geen goed woord voor over; "ik vind het he-le-maal niks".

Wachten op privacy instellingen...


250 evenementenDit jaar staan er zo'n 250 evenementen op de agenda van de Dutch Design Week. Op honderd plekken in de stad valt er iets te beleven en in totaal werken er ongeveer 2500 ontwerpers mee. Het grote risico van de DDW is verzuipen in de overvloed. Dit jaar heeft de DDW voor het eerst ‘ My First DDW’, een behapbare route langs de belangrijkste tentoonstellingen.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.