Levensgevaarlijke dollemansrit met krakkemikkige auto door smalle straatjes

22 oktober 2016 om 18:06
nl
De politie hield vrijdagavond meerdere keren de adem in tijdens een wilde achtervolging door het Eindhovense stadsdeel Gestel. Daarbij raasde een auto met hoge snelheid door smalle straatjes en scheurde rakelings langs geparkeerde auto's. De politie noemt het ‘een wonder’ dat er geen gewonden zijn gevallen bij de dollemansrit.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Agenten wilden vrijdagnacht een bestuurder naar de kant halen, omdat zijn auto technische mankementen vertoonde. Daar had de bestuurder overduidelijk geen zin in. Hij trapte bij het zien van de stoptekens en zwaailichten extra hard op het gaspedaal en sloeg op de vlucht.
'We hielden onze adem in'Wat volgde was een levensgevaarlijke achtervolging. De man scheurde met gevaar voor eigen leven door een woonwijk. “Wij kregen het gevoel dat diegene niet van plan was om te stoppen voor ons”, schrijft de politie op Facebook. “Wij hielden op meerdere momenten onze adem in en onze harten vast.”
Tijdens de wilde achtervolging liet het auto flinke rookpluimen achter en kon de bestuurder het voertuig maar net onder controle houden. Zonder op of om te kijken scheurde hij over, normaal gesproken, drukke kruispunten en vloog de bochten door. “Het was een wonder dat er nog niets of niemand geraakt was.”
GevluchtTientallen straten verder grepen de agenten hun kans. Ze sloten de verdachte in, die daarop uitweek en een geparkeerde auto ramde. Hij stapte uit en sloeg te voet op de vlucht. Hij rende door smalle steegjes en bleef zo uit de handen van de politie.
De politie kon de overige inzittenden wel in de boeien slaan. De auto is in beslag genomen. De zoektocht naar de bestuurder gaat dit weekend in alle hevigheid verder. “Deze zaak zal nog een staartje krijgen in de richting van de bestuurder”, besluit de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.