Sylvie Meis maakt comeback met 'Wedden dat ik het kan' en ze heeft er zin in

22 oktober 2016 om 19:22
Sylvie Meis uit Breda maakt zaterdagavond haar comeback op de Nederlandse televisie. Samen met Jeroen van der Boom presenteert ze de spektakelshow 'Wedden dat ik het kan'. In de opvolger van de klassieker 'Wedden dat...?!' gaan deelnemers uit binnen- en buitenland de meest uiteenlopende weddenschappen aan.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Voor Van der Boom is het de eerste keer dat hij het programma met een sidekick presenteert. In 2013 was de weddenschapsshow voor het laatst te zien. Voor Meis is het de eerste grote televisieklus in Nederland sinds 2011. Voor RTL5 presenteerde ze toen het geflopte 'The Face'.
In Duitsland heeft de Brabantse de laatste jaren een meer succesvolle televisiecarrière. Voor het Duitse RTL presenteerde ze grote shows als 'Das Supertalent' (het Duitse Got Talent) en Let's Dance.
Spektakelshow'Wedden dat ik het kan' is de nieuwerwetse opvolger van 'Wedden dat…?!' dat jarenlang door Jos Brink (AVRO) werd gepresenteerd. De show werd in 2008 ook al eens door RTL4 in een nieuw jasje gestoken, maar die zender hield het na twee seizoenen voor gezien. Daarna verhuisde het naar SBS6, die de weddenschapsshow nu na drie jaar van afwezigheid weer uit de ijskast haalt.
Meis kijkt vooral ook uit naar de bizarre weddenschappen die aangemeld zijn. "Er zijn van die weddenschappen die me blijven verbazen", aldus de Bredase. In de show komen geheugenweddenschappen voorbij, maar ook weddenschappen met zware fysieke prestaties. Zoals iemand die ballonnen weet te knappen tussen de rug en de billen. "Elke keer denk ik weer: hoe doen ze dat toch?!"
Nieuwe zaterdagavondVolgens Van der Boom is de kijker het concept nog lang niet beu. "Op internet worden filmpjes van weddenschappen uit de eerdere seizoenen nog steeds bekeken." In een hypermodern decor beleven Meis en Van der Boom zaterdagavond de start van het derde seizoen van het programma op SBS6.
Met 'Wedden dat ik het kan' hoopt SBS6 de zaterdagavond nieuw leven in te blazen. De televisiezender wordt geplaagd door magere kijkcijfers. Maar daardoor laat het kersverse televisieduo zich niet uit het veld slaan: "We hebben van SBS de opdracht gekregen mensen te amuseren en dat gaat ons zeker lukken", aldus Van der Boom.
[tweet:body:https://twitter.com/SBS6/status/789836213670731776]
Strijd om de kijkerDe verwachtingen bij het televisiestation zijn hooggespannen. Maar de concurrentie zal tijdens de eerste aflevering nog niet al te hevig zijn. Op NPO1 zijn de Super Freek Show en Vive La Frans met onze eigen Frans Bauer te zien, beiden met ongeveer een miljoen kijkers. Op RTL4, de grootste commerciële televisiezender van Nederland, staat zaterdagavond cabaret geprogrammeerd.
Desalniettemin hebben Meis en Van der Boom veel zin in, al vindt Meis het nog wel een beetje spannend. In Duitsland is ze namelijk een gevierd televisiepresentatrice en loopt het allemaal op rolletjes. "Maar hier in Nederland ben ik thuis, hier woont mijn familie en die kijken natuurlijk ook." Het tweetal belooft de komende negen weken in ieder geval elke zaterdagavond een geweldige show vol spektakel' neer te zetten.
'Wedden dat ik het kan' is zaterdagavond om 20.00 uur te zien op SBS6.

Wachten op privacy instellingen...