Sylvie Meis met nieuwerwetse ‘Wedden Dat…?!’ succesvol op zaterdagavond bij SBS6

23 oktober 2016 om 17:07
Het was in augustus tijdens de najaarspresentatie van SBS6 misschien wel de grootste verrassing: Sylvie Meis uit Breda is door de zender aangetrokken om met groots amusement op de zaterdagavond de zender weer veel bekeken te krijgen. In Duitsland trekt de Bredase miljoenen kijkers met shows als 'Das Supertalent' en 'Let's Dance'.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Aan de geprezen glamourster in Duitsland de schone taak om datzelfde klusje ook in Nederland te klaren. Samen met Jeroen van der Boom, die met zijn wat meer volksere uitstraling het glamourgehalte in balans brengt, bracht Meis op het belangrijkste tijdslot van de zaterdagavond 'Wedden Dat Ik Het Kan' terug op televisie, de nieuwerwetse variant van 'Wedden Dat…?!'
Met oude succesformules hoopt de tweede grootste commerciële televisiezender van het land de kijkcijfers wat op te krikken. Zo keerde in augustus ook al 'Rad van Fortuin' terug op televisie. Maar het grote succes van weleer valt toch wat tegen. De vernieuwde weddenschapsshow kan na de eerste uitzending op iets meer succes rekenen, er keken namelijk bijna 850.000 mensen. Daarmee bewijst Meis inderdaad te verrassen, maar het verwachte en gehoopte miljoenenpubliek laat nog even op zich wachten.
'Ein umwerfende frau, ein profi'"Es ist mir ein grosse ehre um Sie willkommen zu heisse ein umwerfende frau, ein profi, damen und herren, Sylvie Meis!" Verwijzend naar haar succesvolle televisiecarrière in Duitsland en verblijd door het feit dat hij met haar een setje is, introduceerde Van der Boom sein umwerfende Kollege'. Maar wie dacht dat Meis als Van der Booms 'kroepoekje' in de show wordt neergezet en dus wellicht alleen voor de kijkcijfers acte de présence mag maken, heeft het mis. Nee, Meis is écht een volwaardige co-presentatrice.
Je houdt van haar of je houdt niet van haar, maar dat doet ze nog best leuk en gezellig ook! Zo vindt ook Lisette, die net als veel andere Nederlandse televisiekijkers, die na het zien van de eerste aflevering terug kwam op haar mening over La Meis.
[tweet:https://twitter.com/Yvonne_Wouters/status/789899399451336704]Met haar prachtige verschijning weet Meis ook met onze nuchterheid een staande ovatie af te dwingen. Wellicht dat daaruit opgemaakt kan én mag worden dat we trots zijn op en blij zijn met onze' Sylvie. "Ik ben weer terug op de Nederlandse televisie, ik weet niet wat me gebeurd na tien jaar!" Met wat gekunstelde en voorbedachte grapjes, "Maar wat kan-ie zingen, hè?" verwijzend naar Van der Booms 'gar nicht so schlechte' aankondiging, werkt het kersverse duo toe naar de eerste weddenschap.
Bizar en soms best spannendIn de show komen de meest uiteenlopende weddenschappen aan bod. Bizarre weddenschappen ook, want hoe haal je het in je hoofd om een cactus met huid en haar op te eten? Of met een salto over voorbijrazende auto springen. Bizar, want in het Duitse 'Wetten Dass…?!' maakte deelnemer Samuel Koch in 2010 nog een doodsmak live op televisie. Maar op een vreemde manier blijven die weddenschappen toch ook boeien.
[tweet:https://twitter.com/Pieterboytje/status/789903065214222337]De deelnemers aan de show komen uit binnen- en buitenland, van overal op de wereld. Dat stelt ook ene Manon op Twitter. Ze schrijft dat in de vorige seizoenen meer Nederlanders meededen. Maar 'Wedden Dat Ik Het Kan' moet grootser en internationaler, want dat wil het grote publiek. Al slaan de programmamakers met het neppe decor de plank behoorlijk mis qua grootsheid. Het is druk, oogt goedkoop en het is vooral ook heel erg nep. Maar dat is kennelijk heel erg 2016.
Al met al kan geconcludeerd worden dat de nieuwe zaterdagavond op zes aanzienlijk verbeterd is. Want zeg nou zelf: grappige homevideo's zijn leuk, maar na twee uur ben je als kijker toch echt wel uitgelachen. De komende acht weken kunnen we nog volop genieten van Sylvie Meis, met cola en chips op de bank.
Alhoewel: wedden dat Linda de Mol vanaf volgende week zaterdag meer kijkers trekt met 'Ik Hou Van Holland' op RTL4?. Maar of we nou zoveel gelukkiger worden van Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis als haar Brabantse sidekicks…

Wachten op privacy instellingen...